Leesgroep maakt lezen boeiend

De leesgroep bespreekt:

boek 3

In haar roman The Island of Missing Trees, in het Nederlands vertaald als Het eiland van de verdwenen bomen schrijft de Brits-Turkse auteur over het ‘opgepotte verdriet’ in het tussen Griekenland en Turkije verscheurde Cyprus:

De roman vertelt over de liefde tussen de Grieks-Cypriotische (christelijke) Kostas en de Turks-Cypriotische (islamitische) Defne, in de vroege jaren zeventig. Tegen alle sociale regels in worden de twee verliefd. Er zijn spanningen tussen Grieks- en Turks-Cypriotische militante bewegingen en er vallen slachtoffers van geweld. Twee sympathiserende dorpsgenoten bieden de geliefden een geheime ontmoetingsplaats in een achterkamertje van hun taverne De Gelukkige Vijgeboom.

Door omstandigheden wordt het jonge stel gescheiden en brengt Kostas een aantal jaren door in Londen, terwijl Defne op Cyprus achterblijft. Zij maakt de Turkse invasie van Noord-Cyprus in 1974 mee, de opdeling van het land in twee delen, het bloedvergieten waarmee dat gepaard gaat, en de grote volksverhuizingen van Turks-Cyprioten richting het noorden en Grieks-Cyprioten naar het zuiden. Vele jaren later ontmoeten Kostas en Defne elkaar opnieuw en pakken ze hun liefde weer op. Ze vestigen zich in Londen en krijgen een dochter: Ada. Maar er is iets veranderd...

(bron: https://www.volkskrant.nl/cultuur-media/elif-shafak-humor-en-ironie-zij…

Je kan een exemplaar afhalen aan de balie in de bib vanaf maandag 16 januari. (Ook verkrijgbaar als e-book.)

Voor meer info: 
- telefoneer naar: 057 21 43 38
- mail naar: filippe.verfaillie@langemark-poelkapelle.be
- richt je tot een medewerker aan de balie.

 

Een initiatief van Davidsfonds Langemark en Bibliotheek Langemark-Poelkapelle.