Boek
Nederlands

Ruiken : de mysterieuze wereld van geuren

Andreas Keller (auteur)

Ruiken : de mysterieuze wereld van geuren

In de reeks:
Wetenschappelijke uitleg van alles wat met de reukzin, bij mens en dier, te maken heeft, met veel illustraties.
Onderwerp
Reuk
Titel
Ruiken : de mysterieuze wereld van geuren
Auteur
Andreas Keller
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Entdecke das Riechen wieder : warum es sich lohnt, die Welt mit der Nase wahrzunehmen
Uitgever
Utrecht: Veen Media, © 2021
204 p. : ill.
ISBN
9789085717416 (hardback)

Besprekingen

Wetenschappelijk overzicht van het ruiken, bij mens en dier. Geschreven (in 2019) door een expert op dit gebied met een achtergrond in de genetica en psychologie. Duidelijke opbouw, van werkingsmechanisme naar de koppeling met emoties en uiteindelijk het (her)ontdekken van onze reukzin. Bij de laatste hoofdstukken wordt het boek ook persoonlijker. Met illustraties op elke pagina, alle in kleur. Goed vertaald uit het Duits. Veel en soms ingewikkelde tekst. Maar met handige samenvatting aan het eind van elk hoofdstuk. Mooi en speels vormgegeven, waarbij pagina’s steeds wat anders zijn ingedeeld en interessante weetjes apart in een kader (intermezzo) staan. Met index, bronvermelding en zeer uitgebreide literatuurverwijzing. Uitstekend naslagwerk, zeer geschikt voor het schrijven van een werkstuk.

Over Andreas Keller

Andreas Keller (West-Berlijn, 1 oktober 1965) is een voormalig hockeyer uit Duitsland, die speelde als middenvelder. Met de Duitse nationale hockeyploeg nam hij driemaal deel aan de Olympische Spelen (1984, 1988 en 1992).

Bij zijn laatste olympische optreden, in 1992 in Barcelona, won Keller de gouden medaille met de Duitse ploeg, die destijds onder leiding stond van bondscoach Paul Lissek. Vier jaar eerder in Seoul legde hij beslag op de zilveren medaille met Die Mannschaft. Ook in Los Angeles, bij zijn olympische debuut, won Keller zilver.

Keller speelde in totaal 226 interlands voor zijn vaderland in de periode 1983-1993, waarvan 28 duels in de zaal. In clubverband kwam hij uit voor Berliner HC. Keller komt uit een Duitse hockeydynastie: zijn grootvader Erwin won de zilver medaille bij de Olympische Spelen van 1936, zijn vader Carsten debuteerde in 1960 bij de Spelen en won in 1972 de gouden medaille. Zijn jongere broer Florian en zus Natascha speeld…Lees verder op Wikipedia