Boek
Nederlands

Gevonden

Bart Claes (auteur)
Een adoptiekind gaat op zoek naar haar biologische moeder en andere familie.
Extra onderwerp
WAA, Waar gebeurd
Titel
Gevonden
Auteur
Bart Claes
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Leuven: Davidsfonds, 2014
88 p. : ill.
ISBN
9789058269973 (paperback)

Besprekingen

De auteur beschrijft de aangrijpende zoektocht van een adoptiekind naar haar moeder. Het meisje is ooit te vondeling gelegd en in een liefdevol adoptiegezin opgegroeid. Pas als ze zelf kinderen heeft, ontstaat de behoefte om haar moeder en eventuele verdere familie te zoeken. Deze geschiedenis speelt zich af in België. Dit boek geeft ook informatie en tips rondom onverwachte zwangerschappen, adoptie, zoektochten naar je wortels en vondelingen. Het relaas van de zoekende auteur wordt afgewisseld met getuigenissen van haar teruggevonden familieleden. In de nabeschouwing komt een aantal deskundigen aan het woord. Tenslotte is een stamboom opgenomen. Het geheel wordt omlijst door familiekiekjes in zwart-wit. Wellicht interessant voor lotgenoten, pedagogen, psychologen en belangstellenden.

Over Bart Claes

CC BY 3.0 - Foto van/door Vlaams Parlement

Bart Claes (Mechelen, 8 april 1989) is een Belgisch Vlaams-nationalistisch politicus: eerst voor N-VA, daarna voor Vlaams Belang.

Levensloop

Claes studeerde rechten aan de Universiteit Antwerpen en aan de Universiteit Gent. Tijdens zijn studies was hij lid van het NSV en het KVHV. Ook engageerde hij zich bij de jongerenafdeling van N-VA. In 2014 verliet hij de partij uit ontevredenheid met de communautaire koers van N-VA. Vervolgens sloot Claes zich aan bij het Vlaams Belang.

Claes werd na zijn studies logistiek medewerker bij Katoen Natie. In 2015 ging hij bij het Vlaams Belang werken als verantwoordelijke voor de sociale media van de partij. Sinds februari 2016 is hij tevens voorzitter van de Vlaams Belang Jongeren.

Na enkele jaren in Gent te hebben gewoond, keerde Claes terug naar Rumst, de gemeente waar hij opgroeide. Sinds januari 2019 is hij gemeenteraadslid van Rumst. Bij de Vlaamse verkiezingen van 2019 werd h…Lees verder op Wikipedia