Strip
Nederlands

Een zware dobber

Daniel Kox (auteur), Raoul Cauvin (scenarist)
In de reeks:
Agent 212; 30
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
30ste deel van de hilarische avonturen van Agent 212! Arthur, agent 212, is geen superagent en al helemaal geen held. Het liefst zou hij zijn dagen in zijn fauteuil doorbrengen met zijn hond, Kiki, op voorwaarde dat zijn schoonmoeder niet in de buurt is. In het commissariaat vindt hij gelukkig wat rust… Alle missies van Agent 212 draaien uit op een catastrofe, tot groot jolijt van de lezers die do
Titel
Een zware dobber
Auteur
Daniel Kox
Scenarist
Raoul Cauvin 1938-2021
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Descente de police
Uitgever
[Marcinelle]: Dupuis, 2021
46 p. : ill.
ISBN
9789031435104 (paperback)

Besprekingen

De hoofdpersoon uit deze langlopende stripreeks uit de Dupuisstal is agent 212. Hij is de schlemiel die zichzelf steeds weer in moeilijkheden brengt. Dit betekent dat de strip voortdurend slapstick oplevert. Regelmatig wordt zijn pad gekruist door een notoire zelfmoordenaar die er maar niet in slaagt zijn doel te bereiken. Niet alleen in functie, maar ook op vakantie wordt de agent in zijn lotgevallen nauwgezet gevolgd. De korte komische sketches beslaan één of meerdere pagina's. De humoristische tekenstijl past goed bij de grappige teneur van de verhalen. Afzonderlijk leesbaarnaast het vorige deel, 'Een neus voor gevaar' (2016)*.

Over Daniel Kox

Daniel Kox (Ottignies, 4 februari 1952) is een Belgisch stripauteur.

Kox begon op aanraden van Jidéhem met het tekenen van strips en hij begon als assistent van Dino Attanasio. In 1975 tekende hij illustraties bij een rubriek in het stripblad Robbedoes. Zijn tekenwerk was toen al opgemerkt door scenarist Raoul Cauvin en samen creëerden ze de humorstrip Agent 212. Deze strip werd voor het eerst gepubliceerd in 1975 en was erg succesvol, zeker in de jaren 1980. Het is sindsdien de enige strip van Kox.

Suggesties