Strip
Nederlands

Doornboosje

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Er is een prinsesje geboren. Ze heet Doornroosje. Maar de slechte fee keert alle wensen van de goede feeën om. Doornroosje is helemaal niet lief, maar vals en gemeen. Stripverhaal op AVI-E6. Vanaf ca. 9 jaar.
Leesniveau
AVI E6, AVI 9
Titel
Doornboosje / tekst en illustraties Daniëlle Schothorst
Auteur
Daniëlle Schothorst
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2018
27 p. : ill.
ISBN
9789048733682 (hardback)

Besprekingen

Parodie op het sprookje Doornroosje. In deze versie worden de wensen van de eerste feeën door de boze fee omgekeerd: Doornroosje wordt niet beeldschoon maar foeilelijk en niet lief maar kwaadaardig. Het is zo erg dat de koning en koningin zelfs gaan wensen dat zij honderd jaar gaat slapen. Wanneer Doornroosje zich uiteindelijk aan een spinnewiel prikt, valt heel het kasteel in slaap, maar zijzelf niet. De prins die na vele jaren langskomt en haar kust verandert in een kikker waarna iedereen weer wakker wordt. Maar ook met Doornroosje loopt het niet af als in het oorspronkelijke sprookje. Verrassend leuk, in stripvorm gemaakt verhaal dat aansluit op de leesmethode Estafette, AVI-E6. De leuke illustraties (één tot vijf illustraties per pagina) zijn mooi ingekleurd in pasteltinten, waarin de tekst in ballonnen is geplaatst. Voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Over Daniëlle Schothorst

Daniëlle Schothorst (Soest, 8 januari 1971) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Jeugd en opleiding

Schothorst werd geboren in Soest. Ze verhuisde vlak daarna met haar ouders naar Schoorl. Na haar middelbare school ging ze naar de Kunstacademie in Kampen waar ze in 1994 afstudeerde. Hierna volgde zij nog tekenlessen bij Annemie Heymans.

Loopbaan

Schothorst schrijft en tekent voornamelijk kinderboeken. Hiernaast maakt zij ook geboortekaartjes en beeldjes. Ook maakt ze illustraties voor de kinderserie Sesamstraat. In 2005 schreef zij het Arubaanse Kinderboekenweekgeschenk Hopus. Tevens gaf ze tekenlessen aan scholen in Aruba. Momenteel werkt ze voor de uitgeverijen Zwijsen en Kluitman.

Privé

Schothorst is getrouwd en heeft drie …Lees verder op Wikipedia

Suggesties