Strip
Nederlands
Na een heldhaftig optreden in een losgeslagen trein belanden Storm, Roodhaar en Nomad in Sandrikan, het gokkerswalhalla van Pandarve. Daar wordt Storm gedwongen om mee te doen aan de race van Opaal, die gecontroleerd wordt door de goksyndicaten van Pandarve. En zij hebben er geen belang bij als Storm deze krankzinnige race zou winnen.
Titel
De race van opaal
Scenarist
Dick Matena
Illustrator
Romano Molenaar Jorg De Vos
Taal
Nederlands
Uitgever
Oosterhout: Don Lawrence Collection, 2013
46 p. : ill.
ISBN
9789088861314 (paperback)

Besprekingen

In dit nieuwste deel van deze sinds 1978 lopende serie stripverhalen laat Dick Matena weer zien dat hij niet alleen een begenadigd tekenaar is, maar ook een verdienstelijk scenarioschrijver. Hij voert Storm, Roodhaar en Nomad mee in een wervelwind van gebeurtenissen waarbij hij binnen spannende momenten ook wat humor weet te smokkelen. Zoals vaker raken de drie hoofdpersonen weer eens uit elkaar, waarbij Storm zijns ondanks bestuurder wordt van een voertuig in een gewelddadig soort straatrace en Nomad en Roodhaar terecht komen in de vermaakindustrie. En voordat zij zich daar weer uit gered hebben, valt er genoeg te beleven. Een en ander geeft het duo Romano Molenaar en Jorg de Vos voldoende gelegenheid om hun tekenkunsten te laten zien. Liefhebbers van de serie zullen in hun uitbeelding van Roodhaar net dat vleugje erotische flair missen waar Grootmeester Don Lawrence patent op had. Dat verlet echter niet dat de tekeningen ruimschoots voldoen aan de eisen van een verwende striplezer. …Lees verder

Over Dick Matena

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vera de Kok

Dick Matena (Den Haag, 24 april 1943) is een Nederlandse striptekenaar en scenarist van stripverhalen. Behalve onder zijn echte naam publiceerde hij onder de pseudoniemen A. den Dooier, John Kelly en Dick Richards.

Biografie

Matena begon in 1960 op 17-jarige leeftijd onbetaald bij de Toonder Studio's. In het begin werkte Matena vooral mee aan tekenprojecten van Tom Poes (1962-1963) en Panda (1961-1968). In 1964 ging hij freelance werken, in eerste instantie alleen voor de Toonder studio's. Hij tekende in het begin onder andere zijn eerste eigen strip Polletje Pluim. In 1968 verscheen de eerste strip van zijn eigen hand in het jeugdtijdschrift Pep.

Voor Pep tekende hij de strips De Argonautjes (1968-1973) en Ridder Roodhart (1969-1971), naar scenario's van Lo Hartog van Banda. Zelf schreef hij de scenario's voor de Macaroni's (1971-1975) en Blook (1972-1973). Later tekende en schreef hij de strip Grote Pyr (1…Lees verder op Wikipedia

Suggesties