Boek
Nederlands

Luna

Pieter Koolwijk (auteur), Linde Faas (illustrator)
Luna (ik-persoon) hoort stemmen en zit daarom in een tehuis, in Huize Hoopvol. In het weekend gaat ze vaak logeren bij Ties, die ook stemmen hoort. Dan neemt Luna's moeder haar mee naar een verlaten vakantiepark. Kan Luna daar zichzelf zijn? Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Luna
Auteur
Pieter Koolwijk
Illustrator
Linde Faas
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, © 2021
246 p. : ill.
ISBN
9789047712503 (hardback)

Besprekingen

In dit min of meer zelfstandig te lezen vervolg op ‘Gozert’* (2020) staat Luna (ik -persoon) centraal. Luna hoort stemmen en ze was de enige die Gozert, de onzichtbare vriend van Ties kon horen. Ze zit nog steeds in het opvanghuis, maar logeert elk weekend bij Ties thuis. Totdat haar moeder beslist dat ze zelf voor haar dochter gaat zorgen. Ze neemt Luna mee naar het vrijwel verlaten vakantiepark van haar man. Gelukkig gaat Gozert stiekem mee. En Luna raakt bevriend met Roberto en Adriana en hun moeder. Zij vinden het helemaal niet gek dat Luna stemmen hoort en accepteren haar, anders dan haar vader, zoals ze is. Dit tweede boek mist de verrassing en dynamiek van de voorganger. Waar Gozert bij Ties in zijn element was, verandert hij in dit boek haast in een lastige kleuter. De personages zijn nogal zwart-wit geschilderd: voor of tegen Luna, alleen haar moeder krijgt meer reliëf. Mooi vormgegeven, er is soms variatie in lettertypes en hoofdstuktitels en de stemmen in het hoofd van Goze…Lees verder

Over Pieter Koolwijk

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Ankelemniscaat

Pieter Koolwijk (Gouda, 1974) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. Zijn verhalen vallen onder de categorie fantasy, maar spelen zich over het algemeen af in onze dagelijkse wereld. In ieder verhaal zit altijd een dieper liggend thema verwerkt.

In 2021 won Koolwijk zijn eerste Zilveren Griffel met het boek Gozert. Eerder werd hij in 2009 onderscheiden met de Unleash Award en in 2018 met de Cultuurprijs van de Gemeente Emmen. Zijn boek Bens Boot werd in 2016 bekroond met een Vlag en Wimpel.

Boeken

  • 2012 - Vlo en Stiekel (Lemniscaat). Met illustraties van Linde Faas
  • 2013 - Vliegen zwammen (Lemniscaat). Met illustraties van Linde Faas
  • 2015 - Bens boot (Lemniscaat). Met illustraties van Linde Faas
  • 2016 - Baas van de wereld (Lemniscaat)
  • 2018 - Prutje (Lemniscaat). Met illustraties van Linde Faas
  • 2020 - Gozert (Lemniscaat)…Lees verder op Wikipedia