Corona-maatregelen in de bib

De bibliotheek is open tijdens de normale openingsuren.

Om een veilig bezoek te kunnen aanbieden, moet je wel rekening houden met een gewijzigde werking:

  • Bereid je bezoek voor

Zoek zoveel mogelijk materialen thuis op via de catalogus op http://langemark-poelkapelle.bibliotheek.be

De cataloguspc’s zijn niet beschikbaar. In de bib zelf kan je enkel via de wifi nog opzoeken met je smartphone. Lukt het niet om materialen te vinden, vraag dan aan een medewerker aan de balie.

  • Beperk je bezoek

Blijf niet langer dan nodig. Kom zoveel mogelijk alleen. Ontsmet je handen aan de inkom. Hou voldoende afstand. Volg het eenrichtingsverkeer. Maak geen gebruik van de toiletten. Ga niet zitten.

We laten een beperkt aantal personen toe in de bib. Bij teveel personen sluiten we de deur even.

  • Draag een mondmasker.

Het dragen van een mondmasker is verplicht!

  • Inleveren van materialen

Bij de zelfuitleenbalie aan de ingang kan je je materialen inleveren. Je hoeft het scherm niet aan te raken. Leg de materialen 1 voor 1 in de lade en plaats ze vervolgens op de boekenkar. Uitlenen aan deze automaat kan niet.

  • In de bib

Volg het eenrichtingsverkeer naar rechts.

Om de sociale afstand te bewaren vat je je bezoek aan door het eenrichtingsverkeer naar rechts te volgen. Ook wanneer je je enkel naar de balie begeeft. Hou voldoende afstand.

  • Uitlenen van materialen

Leen materialen uit aan de zelfuitleenautomaat naast de kopieermachine. 

Raak het scherm niet aan.

Scan je bibpas of eID. Plaats de materialen in de lade en wacht tot de sessie na 8 seconden automatisch afsluit. Neem je uitleenbriefje.

Verlengen en betalen kan voorlopig niet aan de zelfuitleenautomaten. Inleveren doe je in de automaat aan de inkom, betalen kan contactloos aan de balie. Verlengen doe je van thuis uit via Mijn bibliotheek, je hebt max. 2 verlengbeurten. 

  • Betalen

Cash betalen kan even niet. Betaal – het liefst contactloos – via Bancontact aan de balie. Het is ook mogelijk om online te betalen via je Mijn bibliotheek-profiel.