Lees je mee?
 

De Leesjury is een leesclub voor kinderen en jongeren waarin je een aantal boeken leest en er met je leeftijdsgenoten over kan praten. Daarna kies je je favoriet. Ben je tussen 4 en 18 jaar oud en hou je van verhalen? Schrijf je dan in als jurylid! Inschrijven kan vanaf 3 juni 19.00u.

Welke boeken lees je?

Welke boeken je leest, hangt af van je groep. In de Leesjury zijn er zeven groepen, die aansluiten bij je leeftijd. Elke groep heeft zijn eigen leeslijst. Je kiest zelf in welke groep je meeleest. Liever eentje lager of hoger dan je leeftijd? Dat mag. Of twee tegelijk? Dat kan ook! 

  • Groep 2: 6 tot 8 jaar (eerste en tweede leerjaar)
  • Groep 3: 8 tot 10 jaar (derde en vierde leerjaar)
  • Groep 4: 10 tot 12 jaar (vijfde en zesde leerjaar)
  • Groep 5: 12 tot 14 jaar (eerste en tweede middelbaar) - enkel individueel 
  • Groep 6: 14 tot 16 jaar (derde en vierde middelbaar) - enkel individueel
  • Groep 7: 16 tot 18 jaar (vijfde en zesde middelbaar) - enkel individueel

Moet je alle boeken op je lijst lezen?

In principe lees je elk boek op de lijst van jouw leeftijdsgroep. Alleen zo kan je ze eerlijk met elkaar vergelijken. Maar als je een boek écht niet goed vindt, gaan we je niet dwingen om het van de eerste tot de laatste pagina uit te lezen. Lees er een stukje in, tot je weet waarom het niks voor jou is.

Wanneer lees je de boeken?

Het leesjaar begint in oktober. Inschrijven kan vanaf 3 juni tot het begin van het schooljaar via deze link: inschrijven.

Internetjurylid word je wanneer je wil. Iedereen heeft tot april om alle boeken op je lijst te lezen en om te stemmen.

Hoe en waar praat je over de boeken?

In de Leesjury doe je meer dan lezen! Je denkt ook na over wat je van het boek vindt. Is het een leuk boek? Waren sommige dingen moeilijk? Wat vind je van de illustraties? Je kan je mening online geven bij elk boek, je kan in een leesdagboek bijhouden wat je leest, of je kan er met andere juryleden over praten in een leesgroep.