Graag zouden wij in de bib volgend schooljaar (vanaf september 2022) terug starten met Piepjonge oortjes voor kinderen van het tweede en derde kleuter. Dit is een voorleesuurtje georganiseerd telkens op woensdag om 14.30 uur in de bib in Langemark-Poelkapelle.
Aan het voorlezen is een knutselopdrachtje verbonden. De kinderen moeten vooraf inschrijven en het aantal is gelimiteerd (max. 12). Deelnemen is gratis.

Nu zijn we op zoek naar mensen die zo'n voorleesuurtje willen verzorgen. Wij voorzien uiteraard het boek waarmee je zou willen werken, het nodige knutselmateriaal en een vrijwilligersvergoeding.

We hebben alvast geprobeerd een voorstel te doen wat betreft data en thema, wat het hopelijk makkelijker maakt om zo’n voorleesuurtje in te plannen en in te vullen.

Op volgende data organiseren we een sessie Piepjonge oortjes:

-      Woensdag 14/09 – thema school

-      Woensdag 12/10 – thema bang zijn

-      Woensdag 09/11 – thema lezen met je oren (= thema voorleesweek 19 tot 27/11)

-      Woensdag 14/12 – thema kerst

-      Woensdag 11/01 – thema winter

-      Woensdag 08/02 – thema liefde/vriendschap

-      Woensdag 08/03 – thema geluk (= thema Jeugdboekenmaand)

-      Woensdag 12/04 (= woensdag in de paasvakantie, ok?) – thema dieren

-      Woensdag 10/05 – thema opgroeien

-      Woensdag 14/06 – thema vakantie/zomer

Indien je graag één van deze voorleesuurtjes wil begeleiden, mag je ons zeker contacteren. Mocht je zelf een voorstel hebben aangaande het thema of het opzet, laat het ons zeker weten.

Stuur dit voorstel ook gerust door naar mensen van wie je vermoedt dat ze dit wel graag/goed zouden doen. Iedereen die met graagte en enthousiasme komt voorlezen, is meer dan welkom!

 Alvast hartelijk bedankt op voorhand!