Samen luisteren en vertellen

4 luisterverhalen ingeblikt door kinderen uit de regio

Hier ontdek je vier luisterverhalen die werden ingelezen door o.a. kinderen uit Langemark-Poelkapelle en omstreken binnen een leesbevorderingsproject i.s.m. de bib, de Wonderlinge Woordenzee en met de steun van CO7 en Literatuur Vlaanderen.

Maak je keuze hieronder en luister mee naar de verhalen die ze opnamen. Veel lees- en luisterplezier!

Met de vier gerealiseerde luisterverhalen wil CO7 (Cultuuroverleg 7) beginnende lezers een positieve en leuke ervaring geven met een boek om zo de leesmotivatie te bevorderen en de drempel verlagen om een boek te lezen en een bibliotheek te bezoeken.

Door mee de stemmetjes op te nemen en achtergrondgeluiden te maken, werden de kinderen betrokken in het verhaal en leerden ze ook op een andere manier naar een verhaal te kijken.

Voor het verhaal Zombert op de snelweg van uitgeverij Bonte Koe gingen Tilde Vandenbroucke en Bart Deceuninck aan de slag met de kinderen van ’t Bikschooltje in Langemark-Poelkapelle. Voor ’t Bikschooltje dat dit jaar als jaarthema ‘En we lezen nog lang en gelukkig!’ heeft, was het een ‘match made in heaven’.

In bibliotheek Ieper werd Zombert en de tandenfee ingeblikt in samenwerking met de zomerschool. In Poperinge ging het team aan de slag met leerlingen van BuLO De Klimrank om De trollen brullen op te nemen en in Zonnebeke werd samen met leerlingen van VBS De Wijzer gewerkt aan Cowboy Klaas en Tommie Tornado

Veel luisterplezier!