1. Breng je materiaal altijd op tijd terug. Ben je meer dan 1 openingsdag te laat? Dan betaal je telaatgeld van € 0,10 per dag dat je te laat bent, per materiaal.
  2. Je ontvangt een automatische herinnering via mail enkele dagen voor je je materialen moet terugbrengen. 
  3. Als je meer dan een week te laat bent, sturen we je een bericht (bij voorkeur via mail). We sturen maximaal 3 berichten om je er aan te herinneren dat je je materialen moet terug­brengen. Beschikken we niet over je mailadres, dan versturen we een brief. In dit geval betaal je naast je telaatgeld ook portkosten. Zijn de materialen daarna nog niet terug, dan start er een procedure tot invordering. Hierbij zullen zowel de kost van het materiaal dat je niet terugbracht, de telaatgelden als een administratiekost aangerekend worden. 
  4. Draag zorg voor alles wat je leent en geef materialen die je leent niet door aan anderen. Maak je iets kapot of raak je iets kwijt? Dan zul je daarvoor moeten be­talen. Meld dit zo snel mogelijk. We baseren de schade­vergoeding op de prijs om het werk opnieuw aan te kopen en klaar te maken voor uitlening.