1. Breng je materiaal altijd op tijd terug. Ben je meer dan 1 openingsdag te laat? Dan betaal je telaatgeld van € 0,10 per dag dat je te laat bent, per materiaal.
  2. Wil je een automatische herinnering via mail krijgen als je je materialen moet terugbrengen? Mail dan je e-mailadres door naar bibliotheek@langemark-poelkapelle.be. Let wel op: het gebeurt dat een herinneringsmail in de spam belandt. 
  3. Als je meer dan een week te laat bent, sturen we je een brief. We sturen maximaal 3 brieven om je er aan te herinneren dat je je materialen moet terug­brengen. Voor elke brief betaal je naast je telaatgeld een adminis­tratiekost. Zijn de materialen daarna nog niet terug, dan start er een procedure tot invordering. Hierbij zullen zowel de kost van het materiaal dat je niet terugbracht, de telaatgelden als een administratiekost aangerekend worden. 
  4. Draag zorg voor alles wat je leent en geef materialen die je leent niet door aan anderen. Maak je iets kapot of raak je iets kwijt? Dan zul je daarvoor moeten be­talen. Meld dit zo snel mogelijk. We baseren de schade­vergoeding op de prijs om het werk opnieuw aan te kopen en klaar te maken voor uitlening.